maanantai 6. maaliskuuta 2017

Inspiraatiokortit + arvonta

Sain Mammalandian kautta testaukseen PS-kustannuksen Inspiraatiokortit. Itselläni inspiraatio on usein hukassa, joten päätin kokeilla näitä josko niistä olisi hyötyä. Teidän lukijoiden iloksi minulla arvottavana yksi Inspiraatiokorttipaketti. Postaukseen lopussa on ohjeet arvontaan. Sekä lisäksi alennuskoodi.

Monipuoliset käyttötavat

"Kortteja voi käyttää erilaisissa tilanteissa niin kotona kuin työpaikalla. Niiden avulla pattitilanteet ja jumit avautuvat helposti. Kukin kortti tarjoaa yksinkertaisen ehdotuksen toiminnaksi ja rohkaisee kokeilemaan uutta näkökulmaa. Kortteja voi myös käyttää syötteinä, joiden kautta saa lisää energiaa ja ideoita siihen, minkä parissa työskentelee. Kortit on suunniteltu tukemaan kokeilumyönteistä ilmapiiriä työpaikoilla ja kehittämään organisaation oma toimintakulttuuria." Lähde: Teksti kortista

kotona kortteja voi käyttää esim. perheen tulevan viikon tapahtumia miettiessä, loma matkojen tai perheen lomamatkan suunnitteluun. Siivouspäivän organisointiin ja erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Tuttavien kanssa yhteyden ylläpitoon. Uusien harrastusten tai ystävien löytämiseen.

Työpaikalla kortteja voi käyttää viikko- ja tiimipalaverikäytänteissä, pelisääntöjen sopimisessa tai erilaisissa ongelmien ratkaisuissa, projektien käynnistyksessä ja arvioinnissa, suunnittelutyössä sekä erilaisissa kannanotoissa.


Inspiraatiota on tutkittu paljon

Inspiraatiolla on yllätyksiä sisältäviä vuorovaikutuksia ihmisten nykyisen tiedon ja ympäristön tarjoaman uuden tiedon välillä. Ratkaisevaa sen syntymiselle on avoimuus uusille kokemuksille. Näin sanoo Pennsylvanian yliopiston tutkimuksjohtaja Scott Barry Kaufman

Tutkimusten mukaan inspiraatiosta on monenlaista hyötyä. Se

 1. lisää myönteisiä tunteita
 2. vahvistaa työn imua
 3. mahdollistaa ja edistää luovaa toimintaa
 4. tukee prosesseja, joiden avulla tavoitteet on mahdollista saavuttaa
 5. lisää koettua hyvinvointia
 6. vahvistaa kiitollisuuden ja merkityksellisyyden kokemusta elämässä. Inspiraatio on yksilöllinen prosessi - jokainen inspiroituu omalla tavallaan. Tutkimuskirjallisuuden perusteella inspiraatioon kuuluu kuitenkin erilaisia vaiheita. Ne voivat esiintyä eri ihmisillä järjestyksessä ja samallakin henkilöllä eri prosesseissa eri tavoin.

Inspiraatiokortit on jaoteltu kuuteen ryhmään sen mukaan, miten inspiraation syntymistä ja sen vahvistumista voi tukea vaiheittain.


Korttien käyttöohjeet

Kukin kortti sisältää tunnelmallisen kuvan ja ajatuksia herättävän lauseen. Lauseiden muotoilussa on hyödynnetty inspiraatiotutkimusta sekä positiivisen psykologiaan ja luovuuteen liittyvää tutkimustietoa, joita löytyy myös Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen taidot -kirjasta.

Kortteja voi käyttää hyödyntäen joko tietoista valintaa tai sattumaa. Levitä kortit tekstipuoli ylöspäin ja valitse kortti, joka juuri sillä hetkellä puhuttelee, tai nosta kortti summassa tekstipuoli alaspäin. Kummassakin tapauksessa kortti saa aikaan reaktion, jonka avulla ajankohtaista ongelmaa voi tarkastella uudesta näkökulmasta.

PS-kustannuksella on paljon tuotteita elämän eri osa-aluesiin liittyen. Mm. Varhaiskasvatuksesta vanhustyöhön. Sosiaalialaa ja opettajakoulutusta sekä paljon muuta. Suosittelen tutustumaan. Myös kirjoja löytyy  e-kirjoina.

Puuttuuko sinulta tai läheiseltäsi inpiraatio, josko tästä olisi hyötyä?


Arvonnan ohjeet
 • Yhden arvan saat kun olet blogini lukijana bloggerin kautta
 • Toisen arvan saat kun seuraat blogia facebookissa ( Jäähypenkki)
 • Kolmannen arvan saat kun seuraat Instagramissa ( _miltsukka_ )
 • Kirjoita sähköpostiosoitteesi kommenttikenttään ja kerro monella arvalla olet mukana
Onnea kaikille arvontaan! Jos arpaonni ei suosi voit ostaa kortit täältä
Arvonta päättyy 13.3.2017

Alennuskoodilla "Jäähypenkki" lukijat saavat Inspiraatiokortit tarjoushintaan 19 € nettisivulta www.hyvanmielentaidot.fi. Koodi on voimassa vuoden 2017 loppuun asti

Kiitos Mammalandialle ja PS-kustannukselle yhteistyöstä!

Mammalandian kotisivut ja facebook
PS-kustannus kotisivut ja facebook8 kommenttia:

 1. Inspiraatiota arkeen kaivataan! :) Kahdella arvalla mukana! Aurinkoista kevättä :)
  rantala.hanna@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Kaikilla kolmella arvalla mukana! Inspiraatiota ei ole koskaan liikaa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Inspiraatio tuppaa olemaan välillä kateissa, joten kaikilla kolmella arvalla mukaan inspiraation metsästykseen. :)
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Olisipa kiva kortit. Mukana kahdella arvalla.
  s.kansakoski(at)luukuk.com

  VastaaPoista
 5. Aika ajoin on hukassa..ja hermo kireä...
  2 mukana... bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Kolmella arvalla mukana arvonnassasi :)
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Kolmella arvalla mukana, ja juu - inspiraatiota saa välillä hakea :)
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Mukana yhdellä, olen fb-seuraajana. Nerous on 1% inspiraatiota ja 99% hikoilu. Pahasti on juuri nyt se yksi prosentti kateissa monessa asiassa, ei silti ei se loppu 99 % tunnu toteutuvan.
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista