keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Uusi kotiko?

Aiemmin kerroin teille että kävimme katsomassa kolmiota ja sitten selvisi, että se on liian pieni. Etenkin olohuoneen osalta, muuten se olisi ollut aivan ihana.

Lyhyessä ajassa meitä suositeltiin eräälle vuokranantajalle ja kävimme katsomassa omakotitaloa, luit oikein omakotitaloa. Iik, olen aivan innoissani. Omakotitalo vuokralla, vuokra ei ole tätä nykyistä kalliimpi, mutta mm. kolmio olisi kalliimpi huomattavasti.

Nykyinen asunto on 64,5 neliötä, kolmio olisi 79 neliötä ja sitä edeltävä kolmio oli 70 neliötä, mutta omakotitalo jo huimat 126 neliötä, aivan ihanasti tilaa ja oma piha aidalla. Lisäksi autotalli. Makuuhuoneita ei ole kaksi vaan jopa kolme ja ehkä jopa neljä jos vaan haluaa. Lämmitys toimii puulla sekä sähköllä, mutta puulla säästää paljon sähkössä. Puut saa suoraan pihaan tilattua ja ne kestävät 2 kuukautta kerrallaan. Keittiössä on paljon kaappi tilaa ja ikkuna suoraan omalle pihalle. Kahden makkarin välissä olevan pienen seinämän voi ottaa pois jolloin mm. poika pääsisi meidän luokse jos tulee jokin hätä yöllä. Jääkaappi ja astianpesukone on valmiina ja kone on suurempi mitä tällä hetkellä meillä.

Sauna lämmitetään puulla, siis aivan ihanan pehmeät löylyt tulee verrattuna tämän nykyisen asunnon sähkösaunaan. Sähkönkulutus on pieni, koska lämmitys tapahtuu puulla ja kesällä se vasta pieni onkin. Lattialämmitys löytyy vain pesuhuoneesta ja sekin pidetään minimillä kulutuksen takia. Vesi lämpiää lämminvesivaraajassa. Saisimme viimeinkin työhuoneen, johon voimme viedä mm. kankaat ja meidän tietokonepöydät. Olkkari on tosi iso.

Miehen kanssa pystymme jo haaveilemaan talvi-illoista keittiössä lämpimän kaakaon äärellä ja villasukat jalassa. Keittiössä on leivinuuni ja kiertoilmauuni sekä eteisessä takka. Tähän mennessä paras asunto mitä ollaan käyty katsomassa.

Kesällä pihalle voi istuttaa kukkia ja omaa puutarhaa. Ulkona on tilaa leikkiä. Talossa voi asua monta vuotta ja tilaa löytyy tulevaisuudessa muillekin lapsille. Tilaa on myös vieraille nukkua. Voin kuvitella kuinka laatikkoruokaa ja kinkku sekä muuta paistetaan leivinuunissa. Ah, miten ihanan kodikas haave, joka todella voi toteutua.

Aiomme todennäköisesti tehdä vuokrasopparin tähän kotiin, kunhan perusasiat on ensin hoidettu kuntoon. Muutto voi kuulema tapahtua heti.

2 kommenttia:

  1. Mistä päin käy sitte talon? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OK-talo oisi ollut tässä Saarikoskella. Mies lapsena asunut siinä. :)

      Poista