keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Mammalandian yhteistyöpostaus: Leipominen lapsen kanssa vai ilman?

Marraskuun Mammalandian yhteistyöpostauksen aiheena on: Leipominen lapsen kanssa.

Tykkään itse paljon leipoa, joskus taas laiskuus iskee ja ei jaksa leipoa, eikös se ole ihan inhimillistä? Teen meille sämpylää ohjeella jonka olen oppinut joskus kesätöissä ollessani työttömien ruokalassa. Uutena ohjeena tosin pyörii Marttojen ohjevihkon ohje ja se on kyllä tähän mennessä ihan paras. Leivon myös joskus harvakseltaan pullia sekä muita herkkuja. Viimeisimpänä olen tehnyt Isänpäiväksi voileipäkakun. Ja tänään päätin viimeinkin tehdä jotain jouluista, yleensä teen nämä leipomiset vasta joulukuun puolella.

Poika nukahti kerrankin aikaisemmin joten piti yksin leipoa nämä, tarkoitus oli ottaa poika mukaan mutta tämän leipomisesta olisi varmaan tullut sotkuista. Aion kyllä leipoa hänen kanssaan pipareita joulukuun aikana. Torttujen tekeminen jää varmaan äidille.

Pojan kanssa olen leiponut ainakin pullia, poika sai pyöritellä taikinaa käsissään ja se paistettiin sitten sellaisenaan miten hän oli tehnytkin sen ja sai vielä itse sen syödäkin. Olihan se silloin jännää, kun eka kertaa sai taikinaa kokeilla. Poika on myös leiponut Isänpäivä pullat hoidossa. 


Leivotteko te lasten kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti