torstai 27. lokakuuta 2016

Mammalandian yhteistyöpostaus: Hyväntekeväisyys- Kuinka voisimme auttaa toisia?

Tämän kuun yhteistyöpostauksen aihe on Hyväntekeväisyys. Itseäni on aina kiinnostanut aloittaa kummina toimiminen ulkomaalaiselle lapselle, mutta vasta sitten kun olen kunnolla työelämässä. Olisi ihana lahjoittaa rahaa ja auttaa heitä. Mukava olisi myös päästä kirjoittamaan kirje ja ehkä myös joskus käymään ihan paikan päällä matkalla.

Pienenä olen kirkossa lahjoittanut aina kolehdin, olen myös nähnyt kuinka isäni ja muut kaupassa lahjoittivat Punaiselle ristille. Itse myös tein muistaakseni jotain isosen hommaa, jossa piti myydä jotain ovelta ovelle. Hatara muistikuva tästä hommasta.

En ole itse sen koommin lahjoittanut mitään aikuisiällä, koska oma taloudellinen tilanne on mitä on. Huomasin myös että lokakuussa on ilmeisesti paljon hyväntekeväisyys asioita. On Roosa nauhapäivää, nenäpäivän neniä näin tänään myynnissä kaupassa. Eli lokakuu on hyväntekeväisyys kuukausi. Itse osallistuin ensimmäistä kertaa Roosa nauhaan ostamalla nauhan ja kannan sitä ylpeänä pipossani. Tunnen ihmisiä jotka ovat taistelleet syöpää vastaan ja selvinneet sekä ihmisiä jotka menehtyivät syöpään. On myös ihmisiä jotka kamppailevat edelleen syöpää vastaan.

Toivon heille voimia taistelun kanssa ja onnea matkaan selvinneille, ettei syöpä uusiudu.

Sitten asiaan kuinka voisimme auttaa toisia?

Itse olen auttanut mm. UFF vaatteiden keräyksellä, olen siis heittänyt omat vaatteeni keräykseen ja sieltä ne jakautuvat myyntiin UFF kirppikselle tai ulkomaille jne... Olen kerran käynyt UFF kirppiksellä ja voi että siellä oli halpaa ja ihania vauvanvaatteita.

Erilaiset keräykset, jo pieni summa auttaa kasvattamaan suuren rahavirran. On ihana seurata esim. Unicefin ja nenäpäivän konsertteja/ohjelmia. Artistien mukana olo tuo siihen oman vireensä.

Harmaassa tulevaisuudessa aion itse siis olla mukana kummina ja aion lahjoittaa edes pienen summan, kunhan oma talous on paremmassa kunnossa. Sillä on myös perheitä ja ihmisiä joilla menee myös Suomessa huonosti. Olisi myös hyvä, että Suomen taloudellista tilannetta saataisiin parempaan kuntoon ja saataisiin työpaikkoja ihmisille. Mm. yrittäjät voivat tukea toisiaan ostamalla toistensa palveluita.

En tiedä kuinka hyvin Työtä Suomeen kampanja toimii, mutta olen ostanut sillä merkittyjä tuotteita. Kymmenellä eurolla kuussa ostat työtä Suomeen. Kuinka se on mahdollista? Sen näkee varmaan tulevaisuudessa.

Minua myös mietityttää nämä synnytyssairaalat jotka ovat olleet uutisissa lakkautuksen takia. Onneksi Kainuu sai jatkaa ainakin 2020 asti synnytyksiään. Sairaalat ovat lakkautuksen uhassa jos synnytyksiä on alle 1000. En tiedä pitäisikö syntyvyyttä alkaa jotenkin nostaa Suomessa vai kuinka asioita saisi korjattua. Pelko siitä, että lähin synnytyssairaala lähtee pois on suuri. Voi olla että Kainuulaiset olisivat joutuneet Ouluun asti tai Kuopioon, eihän siinä ehdi välttämättä edes sairaalaan kun matkalla jo syntyy. Vai ollaanko siellä sairaalassa jo etuajassa monta viikkoa ennen synnytystä? 

Paljon on siis asioita joissa kaivataan apua ja paljon kysymyksiä, kuinka avun voisi toteuttaa. Raha on yleensä paljon joka ratkaisee mutta myös ilmaistyö ja ilmaiseksi annetut asiat helpottavat hieman asioita. Mutta ei aina ole varaa ilmaiseksi kaikkea tehdä. Mutta jos sinulla on varaa olla vapaaehtoinen niin suosittelen sitä, koska vapaaehtoisetkin tuovat jo paljon apua.


Yhteistyössä Mammalandia

Ps. Meillä on erittäin kiireinen viikko ollut ja huomenna mennään katsomaan isompaa asuntoa, joten jos otamme sen niin ensiviikolla on muutto edessä, joten vielä kiireisempää tulee olemaan, siksi postaukset ovat vähän harvassa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti