tiistai 13. syyskuuta 2016

Lapsisomessa ja Mammalandia

 Mietimme miehen kanssa jo raskaus aikana saako lapsesta julkaista kuvia somessa. Päätimme ettemme julkaise hänestä kuvia. Myöhemmin kun lapsi on kasvanut olen kysynyt onko ok laittaa kuvia, että peitän kasvot ja näin ollen jatkankin. Koska en voi tietää jos hän joskus kysyy äiti miksi minusta on tälläinen kuva somessa? Toisaalta voihan hän ajatella sen olevan ihan mukavaa ja joskus kun hän ymmärtää paremmin niin voi olla että hyväksyy itsestään myös kasvokuvat. Mielihän voi muuttua vielä niin monesti.
 Haluan siis suojella lastani somelta. Ensimmäiset kuvat blogissani ovat hänen käsistään. Koska en uskaltanut alkaa laittamaan kokokuvia hänestä. Kielsimme jopa kastekuvat pojastamme, sekä kaikkien osalta somekuvat. Yksi julkaisi kuvan facessa mutta pyysimme poistamaan sen ja ihanaa kun asia ymmärretään. Toinen on tosin 5 sukupolven kuva johon lupaamme ei kysytty, mutta toisaalta se ei haittaa. Näkee kuinka meitä oli 5 sukupolvea kunnes isomummo kuoli kesällä. Jäämme todella kaipaamaan häntä. Mutta ihanat muistot kultaavat sydämen surusta.

Pyrin myös etten kirjoita pojan metkuja tänne, koska niitä hän tekee päivittäin kuten ehkä moni muu uhmaikäinen. En halua että hän tuntee noloutta isompana kirjoituksistani tai joutuu jonkun asian kohteeksi huonosta käytöksestään.


Käymme melko usein iltapäivästä ja illasta pojan kanssa läheisellä puistolla leikkimässä. Poika rakastaa sitä niin paljon että lähteminen on haastavaa.
 Poika on myös alkanut ottamaan juoksuntyylisiä askelia ja kovaa vauhtia haluisi lähteä karkuun. Pitää varmaan itse alkaa liikkumaan enemmän, että saan juoksemalla kiinni. Viikonloppuna tuli taas uusi sana häntä. Niin söpösti osasi sanoa. Hänellä on lelukoira(Saatu ystävältä) sekä pieni nalle, joita hän puristaa kun alkaa yöunille. Söpöä. Olimme tosiaan sängyllä ja pojalla oli koira kädessä ja sanoin häntä. Poika toisti tämän eka kertaa perässäni ja kun mies sanoi saman myös poika toisti sen.Pojan sanavarastoon kuuluu ehkä hieman alle 10 sanaa Äiti(äitä), isi(iskä, ihi), aa/audi/haudi(auto), auki (aiemmin aui), ukki (sanoi muutaman kerran), häntä (2x sanonut), ei, irti (ii-i), aijaa(kerran sanonut). Joskus kuulostaa kuin sanoisi 2 sanaisia lauseita mutta en sano varmaksi.

Sitten suurempaan uutiseen pääsin Mammalandian bloggaajaksi mukaan joten yhteistyöpostauksia luvassa. Muuten mikään ei muutu ja kirjoitan entiseen malliin blogia.

Käy ihmeessä tykkäämässä:
Mammalandian facebook
Käy tutustumassa kotisivuille:
Mammalandian kotisivu

Mammalandia muuten täyttää pian 2-vuotta ja olen mukana juhlimassa Miiluksen ja Pehmoisen kautta.
Mammalandiaan törmäsin varmaan pari vuotta sitten ja he etsivät vapaaehtoisia ja ilmoittauduin Facebookin ylläpitoon ja edelleen olen ylläpidossa matkassa. Huisia olla mukana myös enemmän näin blogin puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti